0743.683.403 / 0721.84.66.55  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  

Info Tempomat

Ce este tempomatul?

Tempomatul reprezintă un instrument electronic auxiliar pentru controlarea vitezei de deplasare a autovehiculului. Sistemul oferă conducătorului auto un plus de confort în special la deplasările pe distanţe lungi, cu o viteză constantă. În mod suplimentar, susţine menţinerea vitezei reglementate legal (de exemplu pe sectoarele de drum aflate în construcţie), reduce depăşirile limitei de viteză şi evită astfel o amendă din partea poliţiei. Sistemul memorează şi menţine viteza selectată de către conducătorul auto. Acesta are posibilitatea de a creşte sau a reduce rapid viteza, manual, cu o valoare definită, cu revenirea – în funcţie de necesităţi – la ultima viteză memorată. Cu ajutorul tastei de comandă „Oprit”, respectiv prin acţionarea pedalei de frână sau de ambreiaj, se realizează dezactivarea tempomatului.

Observaţie:

În cazul unui trafic aglomerat şi în condiţii nefavorabile ale carosabilului (polei, umezeală etc.), din considerente de siguranţă nu se recomandă utilizarea tempomatului.

 

Sursa: www.volkswagen.ro

 

Tempomatul: util în cazul deplasărilor pe autostradă, sau drumuri lungi în afara localităţilor. Se setează o anumită viteză (să zicem 130 km/h pentru autostradă), iar la activarea funcţiei, se poate elibera pedala de acceleraţie, maşina menţinând automat această viteză, prin controlul acceleraţiei la urcarea unor mici rampe sau pante. Cazul de urgenţă se aplică şi aici. Iar sistemul se dezactivează automat la apăsarea frânei sau ambreiajului.

 

Tempomatul se poate monta pe orice masina VW Skoda Seat Audi indiferent daca aceasta a fost prevazuta sau nu cu tempomat din fabrica.

 

 

  
    

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  

  

Marturiile clientilor

 

Am cumparat un tempomat pentru Skoda Fabia 1, totul a decurs ok. Am primit exact ce am comandat. Recomand cu caldura.

Razvan Mircea Puris

Vezi mai multe marturii